Followers

Friday, December 9, 2011

MAKLUMAN DR CIKGU CT

Slm..
Terima kasih yg x terhingga kpd smua yg berkunjung ke blog CIKGU CT DQISTEE BEAUTY n menjadi pelanggan setia d kedai maya CIKGU CT..;)

D sini ada sedikit makluman n garis panduan mengenai proses pembayaran n penghantaran serta status barang; 
  1. Minta perkenalkan diri anda samada d Semenjung atau Sabah Sarawak kerana harga pos yg d kenakan adalah berbeza
  2. Nyatakan kuantiti n jenis brg yg ingin d beli n sy akan berikan harga
  3. Jika anda bminat untuk mbuat belian, d minta mbuat bayaran dgn segera setelah mndapat harga dr sy.
  4. Pembayaran sblm jam 11pg, brg akan d pos pd hari berkenaan jg....****kecuali hari bkenaan kami bkerja atau ada hal yg x dpt d elakkan maka kami akan postpone pos kpd hari lain...
  5. Selepas bayaran dibuat sila SMS detail;
    -- Jumlah bayaran & masa
    -- Item yg dibeli
    -- Alamat lengkap
    -- No. Telefon
  6. Perkhidmatan pos laju akan mengambil ms sehari bmaksud jika pos hari ini insyallah esk smpai.
  7. Sy akan update status brg or tracking num d blog slps mbuat pghantaran...****adakalanya jika terlalu sibuk blog akan d update pd waktu mlm...
  8. Sblm SMS or call sy tuk bertanyakan status brg yg d hantar, sila rujuk blog terlebih dahulu samada brg telah sy pos n brapa haribulan..****jika 2 hari slps itu brg tidak d terima maka anda bolehlah cal or SMS tuk bertanyakan status sebenar
  9. Semasa cal or SMS sila perkenalkan diri anda sbb adakalnya sy tidak menyimpan mesej lama anda n berlaku kekeliruan.
  10. Kerjasama dr anda smua d ucapkan dgn;
 Ribuan TERIMA KASIH, daun keladi,
Jangan serik, Shopping lah lagi...;) 

Monday, November 14, 2011

NEW

CLEANSER (250ml)
WM RM48.00 / EM RM58.00
Kandungan: Water/Aqua,  Jojoba Seed Oil, Honey, Grape Seed Exctract
Faedah: membersih kulit jauh kedalam, membuang sisa kotoran, membuang kesan minyak dan member kesegaran kepada kulit.
Cara penggunaan: Picit sedikit sabun pembersih dan sapu keseluruhan wajah dan leher.  Sabun pembersih akan membersih jauh ke dalam kulit sambil memberi kesegaran pada kulit wajah. Lap dengan span basah/tuala lembab.

Wednesday, November 9, 2011

NEW

MILK CLEANSER (250ml)
WM RM48.00 / EM RM58.00
Kandungan: Water/Aqua, goat milk, Anthyllis Vulneraria Extract, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Glycerin,Fermented Grain Extract, Bentonite, Lecithin,Xanthan Gum, Hydrolyzed Wheat Protein, Fragrance/Parfum (Essential Oil), Limonene, Geraniol, Linalool, Citronellol.
Faedah: Membersih kulit wajah dengan lembut dan mencerahkan kulit. Khasiat susu kambing yang mempunyai pH beralkali mampu meneutralkan keasidan yang terkandung pada kulit. Hasilnya kulit akan lebih segar, lembut dan licin.
Cara penggunaan: Letakkan susu pembersih pada tapak tangan dan sapu pada keseluruhan wajah dan leher. Kemudian bersihkan menggunakan kapas muka.

Thursday, October 27, 2011

NEW

TWO WAY CAKE (12g) - WM RM65.00 / EM RM75.00
(NOT110405564K)
Didatangkan dalam 2 tona warna... 

CODE 01 : MISTYROSE (TONA GELAP)
-Sesuai untuk yang berkulit cerah/putih agar nampak pink

CODE 02 : IVORY (TONA CERAH)
-Sesuai untuk yang berkulit normal, kuning langsat 

Monday, October 17, 2011

NEW

TONER (100ml)
WM RM35.00 / EM RM45.00
Kandungan: Demineralized Water, Seaweed Extract Hydroxythylcellulose,  Aloe Vera Extract, Tea Tree Oil, Disodium EDTA.
Faedah: menyegarkan kulit menutupi liang roma.
Cara penggunaan: sembur toner pada kapas muka dan sapu pada seluruh wajah dan leher.

NEW

SET SALON DQISTEE BEAUTY
WM RM565.00 / EM RM655.00
(KKM NOT110405567K)
SET SALON dan SARANAN PENGGUNAANNYA:

Langkah 1; SUSU PEMBERSIH (250ml)
Langkah 2; HYDRATING SUGAR SCRUB GEL (50g)
Langkah 3; SEAWEED RENEWING PEEL GEL (50g)
Langkah 4; LOSEN PERAWATAN JERAWAT (100ml)
Langkah 5; MASKER JERAWAT (500g)
Langkah 6; MASKER PEMUTIH (500g)
Langkah 7; MASSAGE OIL (250ml)
Langkah 8; SABUN PEMBERSIH (250ml)
Langkah 9; TONER (100ml)

Monday, September 12, 2011

GENG PML TESTIMONI DQ

KAK PUGIYANA DGN FAMILY NYA..

Slm...
Nie kawan sehobi PML (pingan mangkuk lama)..k.na yg ke-2 dr kanan yg cun gebu hi...k.na bli DQ dgn t dah lama jg..n skrg adk2 n kakak nya jg telah mggunakan DQ...n inilah mrk yg comey gebu..;)

Thursday, September 8, 2011

NEUTRALIZER CREAM

BOLEH D DAPATI DALAM 2 SAIZ

BOTOL BESAR (15GM) - WM RM89.90 / EM RM95.90, 
BOTOL KECIL (5GM) - WM RM30.00 / EM RM35

Monday, August 15, 2011

NEW from D'QISTEE BEAUTY

DQ LIPS GLOSS
WM RM25.00 / EM RM35.00
-Membantu merawat kelembapan bibir
-Dilengkapi dengan bahan UV-Filter untuk melindungi bibir dari kesan buruk matahari.
  
-Boleh digunakan sebagai alas bibir sebelum memakai gincu agar bibir anda tetap licin dan menjaga warna asal bibir. 
-Menghindari bibir dari kehitaman kesan dari kimia gincu bibir. 
-Rasai aroma peppermint yang segar.

Wednesday, August 10, 2011

NEW from D'QISTEE BEAUTY

LIQUID FOUNDATION (30ml
WM RM48.00 / EM RM58.00
(NOT110405565K)
-Cecair padat dgn tekstur likat yg menutup ketidaksempurnaan wajah dgn kesan seperti kulit kedua

-Pori bebas bernafas dan wajah lebih gebu dan licin sperti satin. 

-Sapukan dgn berus bedak cecair atau jari utk kesan natural.

Friday, August 5, 2011

NEW from DQISTEE BEAUTY

TWO WAY CAKE (12g) - WM RM65.00 / EM RM75.00
(NOT110405564K)


-Mengandungi serbuk mutiara, UV protection SPF 35 dan pati soya bagi membantu mencerahkan kulit dan menghalang sinaran matahari dari merosakkan kulit.

-Boleh dipakai dengan span basah/kering.

-Pemakaian bersama DQ Foundation akan memberi kesan tatarias lebih segar n tahan lama

Saturday, July 30, 2011

D'QISTEE BEAUTY - DAY CREAM

DAY CREAM (10g) - WM RM49.90 / EM RM59.90
(NOT 100802184K)


-Dipakai setiapkali keluar rumah pada siang hari. Sapu krim sehingga meresap ke dalam kulit.

-Ia mengandungi UV protection yang berupaya melindung kulit wajah daripada pancaran sinar matahari.

-Ia juga membantu merawat masalah jeragat di mana kandungan madu dan herba yang mengandungi Vitaman B, C dan anti-oksidan dapat meneutralkan radikal bebas'

-Meningkatkan pengeluaran kolagen dan elastin kulit.

-Jika dipakai berterusan kulit akan kelihatan sekata, tiada bintik-bintik hitam dan menghalang kulit dari kekeringan.

D'QISTEE BEAUTY - NIGHT CREAM

NIGHT CREAM (10g) - WM RM49.90 / EM RM59.90
(NOT 100802185K)

-Dipakai ketika hendak tidur, sapu dikeseluruhan wajah hingga meresap kedalam kulit.

-Ia mengandungi serbuk mutiara dan madu putih yang berfungsi membersihkan sel-sel mati, mengecutkan jerawat, menghilangkan parut, mengurangkan pigmentasi kulit dan menghindarkan kulit dari kekusaman.

-Madu putih (Kelulut) mengandungi anti oksidan yang berfungsi memberi keanjalan pada kulit, menutup pori-pori kasar dan menghilangkan garis halus pada wajah.

D'QISTEE BEAUTY - HONEY & VITAMIN E SOAP

SOAP WITH HONEY & VITAMIN E (65gm) - WM RM39.90 / EM RM49.90
(NOT 100802186K)


-Membersih kulit hingga jauh kedalam.

-Boleh digunakan sekerap yang mungkin.

-Bagi kulit berjerawat dan berminyak anda disarankan membersih kulit dengan kerap. Kandungan madu dan Vitamin E dapat memberi kelembapan pada kulit wajah.

D'QISTEE BEAUTY - NEUTRALIZER

NEUTRALIZER (15GM) - WM RM89.90 / EM RM95.90, 
(5GM) - WM RM30.00 / EM RM30


-Digunakan bagi rawatan tambahan kepada kulit yang berjerawat dan berjeragat.

-Dipakai ketika hendak tidur dan berselang semalaman dengan krim malam.

- Kandungan minyak bunga matahari yang mengandungi Vitamin E yang paling efektif mampu membersih hingga kedalam bahagian kulit dan melincinkan permukaan kulit wajah.

-Bagi mereka yang berkulit normal boleh memakainya seminggu sekali bagi tujuan perawatan kulit agar kelihatan lebih licin.

-Neutralizer tidak sesuai untuk wanita mengandung kerana ia mengandungi antiseptic bagi merawat kulit sensitive.

- Ia juga tidak sesuai digunakan secara berterusan sebagai kosmetik kerana jika digunakan setiap malam/hari kulit akan lebih berminyak..sebaiknya hanya satu kali seminggu bagi memberi Vitamin E kepada kulit.
 

Wednesday, June 29, 2011

CIKGU CT d MAJALAH MINGGUAN WANITA YER hihi

***tidak dibenarkan copy n paste foto peribadi Cikgu CT
 

Saje..kasi gempak kit..haha... masa anak dara dulu suka la mbacanya..skrg dah branak pinak malas pula nak mbeleknya..emm bukan ape, ms byk ke benda lain dah he..Kesahnya...dtg sekolah smlm kwn tegur, produk CT dah da dlm majalah ni..

Pastu katanya cam kenal je mek dlm majalah tuuutt...ropanya taraaa......!!!!!!!!!!!!!!!


hihi..ada CT la inteprem kat situ kuang2...muka xdop la cantik, tp xpe lah...moga penguna D'QISTEE berpuas ati n gud luck tuk u alls...kpd pengasas D'QISTEE, K.ZIE...i like u...

Kepada kwn2 yg bminat n ingin mencuba leh la calling2 CT d talian ya...;)

****ni majalah yg bulan berapa ntah...x tau skrg ada ke x lg hi..

PROMOSI D'QISTEE SEMPENA HARI GURU...;)

 ***tidak dibenarkan copy n paste foto peribadi Cikgu CT

 OFFER HARI GURU was CLOSED

PEMBELIAN yang BERBALOI-BALOI....


SELAMAT HARI GURU...tuk smua guru, cikgu, pensyarah, prof n smua yg pernah mndidik hingga kami mengenal huruf , mengira dan beroleh kejayaan...Selamat ari guru jg buat smua teman seperjuangan...jgn lelah meneruskan perjuangan suci...;)

guruku n rakan2 guru,
Budi yang diapungkan di dulang ilmu
Panggilan keramat "cikgu" kekal terpahat
Menjadi kenangan ke akhir hayat.

Sempena hari suka2 cikgu..t nak wat tawaran untuk pengguna produk kecantikan D'QISTEE BEAUTY..

  • SETIAP PEMBELIAN 1 - 4 KOTAK 
PRICE RM120/each, FREE POS LAJU @ GDEX

  • SETIAP PEMBELIAN 5 - 10 KOTAK  
PRICE RM100/each, including POS LAJU @ GDEX

  • SETIAP PEMBELIAN 11 - 20 KOTAK 
PRICE RM95/each, FREE POS LAJU @ GDEX

TESTIMONI TERBARU D'QISTEE

 ***tidak dibenarkan copy n paste foto peribadi Cikgu CT

Ni adk kawan sekolah T...kawan T suggest adknya pakai n hasilnya...;)

Dulu, wajahku kusam dan tidak berseri. Malu untuk bergaul dengan rakan-rakan yang lain disebabkan wajah yang tidak bermaya dan berjerawat. setelah, mencuba produk d'qistee atas dorongan kakak dan keluarga yang lain, hasilnya sekarang kulitku bertambah cerah, berseri dan tiada jerawat. penampilan sekarang lebih yakin dan bersemangat untuk berhadapan dengan khalayak ramai....terima kasih D'qistee...."selamat mencuba"...:)

TESTIMONI

***tidak dibenarkan copy n paste foto peribadi Cikgu CT

CT sendiri laa hehe..
 Al-kesah nya....simptom pegnant mbuatkan kulit wajah menjadi kusam, redup x berseri n bercahaya..bermula la kesah CT mencuba produk D'QISTEE semasa berpantang.. dan hasilnya bila mula bekerja?????
Kawan2; 
emm berseri2, ape rahsianya??
Rahsianya; D'QISTEE, CUBA DULU BARU TAU...

PRODUK D'QISTEE

***tidak dibenarkan copy n paste foto peribadi Cikgu CT

PELBAGAI PRODUK KELUARAN D'Q


SET WAJAH D'QISTEE
WANGIAN D'Q TOUCH WOMEN & MEN
BEDAK KOMPAK INEZ

Berminat hubungi CT 0192189282...
****Agen diperlukan****

D'QISTEE TOUCH PERFUME (WOMEN)

***tidak dibenarkan copy n paste foto peribadi Cikgu CT
Wangian Terpilih...Fresh and Soft..

COD 1: RED BOX

 Mengandungi Wangian2 TERKENAL... 
GUEST PINK By GUESS, ISSEY MIYAKI By ISSEY & BEAUTIFUL By ESTE LAUDER
 berharga 
WM: RM30 / EM: RM35


P/S: Sesuai jg tuk dijadikan hadiah wat yang tersayang..;)

D'QISTEE BEAUTY SKIN CARE

***tidak dibenarkan copy n paste foto peribadi Cikgu CT

NORMAL SKIN SET


 1 SET lengkap D'QISTEE BEAUTY 
berharga 
WM: RM120 / EM: RM135

Set terdiri daripada;

NIGHT CREAM 15ml
DAY CREAM 15ml
HONEY AND VITAMIN E SOAP 65gr



SENSITIVE SKIN SET

1 SET lengkap D'QISTEE BEAUTY 
berharga 
WM: RM120 + NEUTRALIZER RM89.90 /
EM: RM135 + NEUTRALIZER RM99.90

Set terdiri daripada;

NIGHT CREAM 15ml
DAY CREAM 15ml
HONEY AND VITAMIN E SOAP 65gr
NEUTRALIZER CREAM 15ml 

P/S: Bagi mereka yang berkulit sensitive kemerahan dinasihatkan mengambil Neutralizer Cream (15ml). Ianya dipakai pada malam hari dan berselang sehari dgn Night Cream..

PENGENALAN PRODUK

***tidak dibenarkan copy n paste foto peribadi Cikgu CT
 

D'QISTEE BEAUTY KRIM merupakan extract 100% bahan herba dan madu..Krim malam dan siangnya amat pekat dan padat.

Ia dihasilkan dalam bentuk set yang mengandungi krim siang, krim malam dan sabun dengan harga RM120/set

Bagi kulit sensitif (kemerahan, berjerawat yang banyak, kering dan berjeragat) anda dinasihatkan memakai krim Neutralizer berselang satu malam dengan krim malam.  Krim Neutralizer dijual berasingan dengan harga RM89.00

Kulit wajah berubah cerah dan segar dalam tempoh dua atau 3 minggu tanpa meninggalkan kesan kemerahan atau kepedihan..atau menjadikan kulit anda nipis..ini kerana anda sebenarnya menggunakan pati herba dan madu tulen ..tanpa banyak campuran air dan bahan kimia.

MENGAPA ANDA PERLU MEMPERKENALKAN PRODUK INI?

1.  Produk tersebut amat berkesan dan berkualiti.
2.  Anda tidak perlu malu kepada rakan dan keluarga kerana anda pasti dapat membantu mereka yang bermasalah dan memerlukan.
3.  Dapat mencari sumber kewangan sampingan tanpa perlu  rasa was-was tentang keberkesanan produk tersebut..kerana Insyaallah ianya sesuai kepada semua lapisan masyarakat
4.  Pengguna tidak akan merasa menyesal membelinya kerana mereka dapat merasai keistimewaannya.


D'QISTEE BEAUTY CREAM
DIPERBUAT DARIPADA BAHAN  TUMBUHAN PERGUNUNGAN

DAY CREAM - MAIN INGREDIENT
ACETYL HEXAPEPTIDE-8, AMINOPROPYL ASCORBYL PHOSPHATE,
TOCOPHERYL ACETATE, HYALURONIC ACID, PROPYLPARABEN
NIGHT CREAM - MAIN INGREDIENT
PEARL EXTRACT,SQUALANE, SACCHAROMYCES, HONEY ROYAL JELLY, SUCROSE, TOCOPHERYL ACETATE, ALLANTOIN CALCIUM PANTOTHENATE

D'QISTEE SOAP - MAIN INGREDIENT
SODIUM COCOATE, SODIUM STEARATE, ACETYLATED SUCROSE DISTEARATE

NEUTRALIZER CREAM - MAIN INGREDIENT
STEARATE, PEG 100 STEARATE, SAFFLOWER OIL, COLLAGEN, PROPLYPARABEN,
HYDROLYZED ELASTIN

TANPA HIDROKINO

MANFAAT:
Menyerikan kulit wajah yang kusam.
Mengurangkan parut jerawat dan jeragat
Meratakan kulit wajah
Menganjalkan kulit wajah